“MARKETPLACE PENTRU DIGITALIZAREA IMM-urilor”

Obiectivul general al proiectului il reprezinta sustinerea inovarii, diversificarea si cresterea productivitatii S.C. PLASTIFLEX S.R.L. prin realizarea unei platforme informatice inovative MARKETPLACE pentru crearea, personalizarea si administrarea produselor producatorilor romani intr-un cadru comercial prietenos de tip magazin online. Platforma dezvoltata va permite utilizatorilor din toate sferele de activitate, interesati de comercializarea unor marfuri/produse/servicii in mediul online sa isi creeze propriile magazine virtuale, urmand o serie de pasi expliciti, facili si intuitivi, ca raspuns la tendinta actuala de relocare a comertului fizic in mediul online.

Inovatia platformei consta in posibilitatea oferita fiecarui IMM sau intreprindere mare (din toate zonele de productie), de a crea, personaliza si administra module de tip „magazin online sau showroom” fara constrangeri referitoare la utilizarea unor companii specializate in acest sens, scenariu care este nu doar costisitor, dar poate intampina probleme de comunicare, tehnice sau intarzieri ce pot afecta semnificativ programul de lansare al clientului datorat lipsei de experienta a IMM-urilor in domeniul comertului digital.

Dezvoltarea platformei informatice (MARKETPLACE) propuse spre finantare are ca scop cresterea competitivitatii economice si integrarea pe verticala a solutiilor TIC in cadrul societatii.  

Produsul inovativ realizat prin proiect are aplicabilitate si in urmatoarele domenii:

 • Inteligenta artificiala (A.I.);
 • Tranzactii electronice.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt conforme cu obiectivele specifice ale Axei prioritare 2, prioritatea de investitii 2b, respectiv cresterea contributiei sectorului TIC pentru competitivitatea economica, acestea fiind urmatoarele:

OS1    Realizarea unor produse inovative in domeniul TIC care sa vina in sprijinul digitalizarii IMM-urilor;

OS2     Cresterea investitiei private in domeniul IT&C, atat in cadrul societatii PLASTIFLEX SRL, cat si la nivelul clusterului „Internet of Things”, prin alocarea resurselor financiare prevazute in bugetul din cadrul proiectului;

OS3      Achizitia de active fixe corporale – echipamente TIC – si necorporale – aplicatii software, respectiv a dotarilor tehnice:

 • Echipamente de procesare, stocare si comunicatii
 • Portal web
 • Sistem BPM
 • Sistem CRM cu billing automat
 • Sistem software de workflow management
 • Sistem de analiza predictiva a comenzilor bazat pe A.I.

OS4  Achizitionarea unei cercetari contractuale privind integrarea A.I. in cadrul platformei dezvoltate

OS5  Achizitionarea unor cunostinte tehnice privind implementarea si aplicarea normelor GDPR in cadrul platformei realizate.

OS6 Achizitionarea cunostintelor tehnice privid modul de alocare automata a resurselor hardware in functie de necesarul de incarcare al platformei realizate.

OS7 Achzitionarea serviciilor de sprjinire a inovarii prin analiza vulnerabilitatilor platformei inovative implementate din punct de vedere al securitatii informationale

OS8 Achizitionare serviciilor de consultanta  in domeniul inovarii in vederea integrarii activitatilor de cercetare  in planurile operationale ale societatii

OS9  Diseminarea rezultatelor de cercetare si dezvoltare experimentala pe scara larga, asigurarea vizibilitatii proiectului cat si promovarea platformei create si a serviciilor dezvoltate in baza acesteia.

OS10 Realizarea managementului intern si externalizat al proiectului, pe toata durata proiectului

OS11 Realizarea auditului tehnic si financiar final al proiectului

OS12 Dezvoltarea unei platforme informatice inovative „MARKETPLACE PENTRU DIGITALIZAREA IMM-urilor” de creare, personalizare si administrare a produselor producatorilor – cu impact direct in economia romaneasca pentru integrarea pe verticala a solutiilor TIC

Caracterul inovativ al proiectului / Gradul de inovare al platformei realizate

Prin implementarea proiectului se urmareste:

 • Realizarea unui platforme MARKETPLACE care sa faciliteze accesul IMM-urilor la piata nationala si internationala fara consum de resurse. Comisioanele pot fi inregistrate si dupa realizarea tranzactiilor
 • Patrunderea pe piata cu un produs inovativ, configurabil, scalabil si modular avand o putere mare de procesare a datelor introduse in platforma, cu o valoare adaugata mare, asigurata de nivelul ridicat de personalizare si de complexitatea arhitecturii produsului.

Caracterul inovativ este reprezentat de urmatoarele elemente:

Accesul clientilor la o platforma de distrubutie functionala MARKETPLACE (deja testata de catre jucatori importanti din piata) inainte de lansarea pe piata a produselor proprii aduce numeroase avantaje.

 • Experienta pe fluxul logistic acopera zonele sensibile din de livrare, instrumente de plata si asigurari de transport este grantata prin scenariile construite si contractele incheiate de solicitant.
 • Experienta pe zona de promovare in zona de digitalizare a comertului electronic aduce economii importante la bugetul de promovare al IMM-urilor
 • Managementul si analiza bazelor de date cu tehnolgii care au in componenta module de Artificial Inteligence vor genera rapoarte importante in baza carora IMM-urile isi vor realiza prognoze de productie, eliminand astfel rsicul stocurilor.
 • Eliminarea entitatilor de intermediere a comertului traditional si eleiminarea supracomisionarii
 • Realizarea scenarilor de A/B testing pe esantioane diferite de clienti se poate realiza cu usurinta in platforma
 • Analiza de oportunitate, poate sa ajute producatorii sa isi diversifice productia realizand scenarii de aprovizionare, productie si vanzare.

Accesul clientilor la o platforma de vanzarea MARKETPLACE ce poate fi configurata in vederea testarii si vanzarii produselor, este foarte importanta si utila pentru dezvoltatorii de spatii de vanzare online pentru ca pot simula diverse scenarii de performanta a vanzarilor pentru adaptarea caracterisiticilor produselor din punct de vedere imagine astfel incat sa optimizeze procesul de productie.

Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe co-finanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

TITLU PROIECT:

“MARKETPLACE PENTRU DIGITALIZAREA IMM-urilor”

Cod SMIS: 143458

Ctr. finantare: 15/221_ap3/06.08.2021

Valoarea totala a proiectului: 22.941.474,50 lei

Valoarea totala eligibila: 19.276.350,00 lei

Valoarea finantarii nerambursabile: 14.000.900,00 lei

Beneficiar: S.C. PLASTIFLEX S.R.L.

https://tradecores.com/