Militam pentru un mediu curat si dorim sa protejam cat mai mult planeta, in acest sens am infiintat ca activitate secundara sectorul de reciclare mase plastice, acestea fiind cele mai numeroase si mai nocive substante debarasate in natura. Din acest motiv S.C. PLASTIFLEX S.R.L. este autorizata in achizitionarea deseurilor din material plastic, prelucrarea si comercializarea acestora.

La momentul actual plasticul ocupa aproximativ 12% din volumul gropilor de gunoi, in timp ce aproximativ 4% din consumul de energie al unei tari este directionat catre producerea de mase plastice. Prin reciclare se economisesc cantitati insemnate de apa, gaze naturale si petrol, se reduce volumul de poluare al oceanelor si padurilor, factor ce ajuta puternic atat natura cat si viata habitatului uman si animal.

In sectia de deseuri incercam sa reciclam cat mai multe dintre deseurile proprii cat si colectate de la producatorii de la nivel national, recicland un agent nociv mediului si reintroducandu-l in siguranta in circuitul economic.

Intrucat reciclarea deseurilor s-a dezvoltat constant, realizandu-se dintr-o gama larga, atat pentru deseurile industriale cat si pentru cele menajere, Plastiflex realizeaza un lant complex de activitati pentru eficientizarea procesului de reciclare si revalorificare a materialelor plastic. Amintim:
– colectarea, sortarea, macinarea, spalarea, regranularea si suflarea produselor prin intermediul unei linii complexe de masini si echipamente;
– benzi pentru sortare, mori si granulator.

Materialele plastice pe care le achizitionam si prelucram sunt: HDPE (polietilena de inalta densitate), LDPE (polietilena de joasa densitate), PVC (policlorura de vinil).

Colectarea se realizeaza intr-un centru special amenajat de societate, atat de la persoanele fizice care aduna deseuri de mase plastice de la micii producatori, cat si de la persoanele juridice care, prin activitatea desfasurata, obtin resturi ce pot fi reciclate.